Gör så här:
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Ta fram tvåbunkar och var beredd på en något svårhanterlig deg. (Men dessa blir otroligt goda och är ett bättre alternativ för den grundhälsa vi jobbar mot).
- I en bunke vispar du ihop äggen med björksocker. Vispa smeten fluffig innan du tillsätter saffran, smält smör och creme fraiche. Vispa ihop igen.
- I den andra bunken rör ihop de torra ingredienserna. Värt att veta - desto mindre kokossmjöl, ju saftigare bullar, så prova dig fram. Sikta på 1/2 dl - 0,75 dl. (Personligen kan lite extra saffran tillsättas också).
- Blanda sedan ihop den torra bunken med äggblandningen och låt det svälla i ca 15-20 minuter.
- Blanda alla de torra ingredienserna för sig. Ju mindre kokosmjöl, desto godare och saftigare bullar - 0,5-0,75 dl är lagom.
- Blanda sedan de torra ingredienserna med äggblandningen. Låt svälla 15-20 minuter.
- Efter att degen har svällt så är det dags att fukta händerna med kallt vatten och dela degen i 10 delar för tio lussebullar. Tips att fukta händerna mellan varje lussebulle som ska skapas.
- Grädda lussebullarna 12-15 minuter på bakplåtspapper och pensla ett ihop rört ägg för glans och den där gyllenbruna härliga nyansen. Om det behövs kan plåten täckas med folie.