LCHF Lussebullar alá Upgrit

Njut av LCHF lussebullar!

LCHF Lussebullar alá Upgrit

Gör så här:

  • 1 Sätt på ugnen på 175 grader.
  • 2 Ta fram tvåbunkar och var beredd på en något svårhanterlig deg. (Men dessa blir otroligt goda och är ett bättre alternativ för den grundhälsa vi jobbar mot).
  • 3 I en bunke vispar du ihop äggen med björksocker. Vispa smeten fluffig innan du tillsätter saffran, smält smör och creme fraiche. Vispa ihop igen.
  • 4 I den andra bunken rör ihop de torra ingredienserna. Värt att veta - desto mindre kokossmjöl, ju saftigare bullar, så prova dig fram. Sikta på 1/2 dl - 0,75 dl. (Personligen kan lite extra saffran tillsättas också).
  • 5 Blanda sedan ihop den torra bunken med äggblandningen och låt det svälla i ca 15-20 minuter.
  • 6 Blanda alla de torra ingredienserna för sig. Ju mindre kokosmjöl, desto godare och saftigare bullar - 0,5-0,75 dl är lagom.
  • 7 Blanda sedan de torra ingredienserna med äggblandningen. Låt svälla 15-20 minuter.
  • 8 Efter att degen har svällt så är det dags att fukta händerna med kallt vatten och dela degen i 10 delar för tio lussebullar. Tips att fukta händerna mellan varje lussebulle som ska skapas.
  • 9 Grädda lussebullarna 12-15 minuter på bakplåtspapper och pensla ett ihop rört ägg för glans och den där gyllenbruna härliga nyansen. Om det behövs kan plåten täckas med folie.

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 25 g riktigt smör eller ghee
  • 25 g rent kakaosmör
  • 1 dl fullfet creme fraiche
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 msk ren MCT olja
  • 0.6 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl rent kollagenprotein
  • 2 msk fiberhusk
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 4 msk björksocker
  • Valfritt med russin.