Paleo Flatbread - AIP & Paleo "glutenfria tortillabröd"

Paleo Flatbread - AIP & Paleo "glutenfria tortillabröd"

Ingredienser

  • 4 dl hemmagjord kokosmjölk el tigernutmjölk
  • 1 msk Upgrit rent kollagenprotein
  • 2 dl cassavamjöl
  • 2 dl arrowroot pulver eller tapioca mjöl
  • En nypa havssalt
  • Ghee, kokosolja eller MCT olja att steka i

Gör så här:

  • 1 Börja med att ta fram en stekpanna som värms upp till medelhög värme med fett i. Med tiden kommer pannan bli varmare och bröden går snabbare att bli klara.
  • 2 Ta fram en bunke och blanda alla ingredienserna i den. Tänk på att få bort så mycket klumpar i blandningen som möjligt och att smeten är av rinnande konsistens. Är smeten för tjock, alltså riktigt tjock, tillsätt mer kokosmjölk eller lite vatten.
  • 3 Häll smeten i pannan så den täcker pannan, ca 3-4 mm tjock brukar vara bra.
  • 4 Sedan ska bröden ”kokas” i 3-4 minuter per sida.
  • 5 Målet är att smeten i pannan ska se torr ut och varken vara smetig eller ”bränd”. Tiden anpassas efter det. Bruna fläckar är helt okej, men vi vill undvika att de bränns vid.
  • 6 Är det så att bröden är lite gummiaktig inuti behöver de tillagas längre.