Mandelkaka med MCT-olja

Här kommer ett recept på en fantastisk god mandelkaka med MCT-olja som är både sockerfri och glutenfri från Hälsoingenjören Ewa Meurk.

Mandelkaka med MCT-olja

Gör så här:

  • 1 Sätt ugnen på 175°. Blanda 3 dl mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ströa med 2 msk mandelmjöl.
  • 2 Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut saften. Vispa ägg och sötströ vitt och pösigt. Vänd ner mjölblandning, citronskal, 1 msk citronsaft och MCT-olja. Rör samman.
  • 3 Häll smeten i formen och strö över flagad mandel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i max 25 min. Låt svalna och servera gärna med en klick lättvispad grädde.

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl (eller 1/2 dl kokosmjöl och 1/2 dl teffmjöl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 citron
  • 2 ägg
  • 1.5 dl Icas sötströ eller Nick's Use like sugar
  • 1 dl MCT-olja
  • 50 g mandel- flagad